priprema

  1. Oljuštite luk i češnjak. Prerežite luk te u jednu polovicu ubodite klinčiće i lovorov list. Nasitno nasjeckajte drugu polovicu luka i češnjak.
  2. Popržite brašno na 2 žlice maslaca. Ulijte postupno mlijeko uz stalno miješanje, zakuhajte te ostavite da krčka oko 5 minuta.
  3. Dodajte luk sa začinima te miješajući kuhajte oko 12 minuta. Umiješajte 200 g vrhnja i kuhajte 8 minuta. Otklonite luk.
  4. Pripremite gljive, usitnite ih te popržite na 2 žlice masla, začinite pa izvadite iz tave. Popržite luk i češnjak na preostalom maslacu. Ulijte temeljac pa zakuhajte.
  5. Dodajte gljive i umak bechamel, zakuhajte pa začinite. Izmiksajte 100 ml vrhnja pa umiješajte zajedno s peršinom. Po želji poslužite s okruglicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte