priprema

  1. Oljušteni luk kratko prokuhajte i izvadite sredinu. Nasjeckajte je i pomiješajte s mljevenim mesom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Nasjeckajte peršin, očistite gljive pa ih nasjeckajte na kockice, isto kao i rajčicu. Sve umiješajte u meso, dodajte origano, posolite i popaprite pa smjesom nadjenite glavice luka.
  3. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, ulijte temeljac i poklopljeno pecite oko 50 minuta.
  4. Petnaestak minuta prije kraja pospite naribanim sirom, a potom i umutite kečap u umak.

Luk ćete lakše pripremiti za punjenje ako ga prokuhate 2-3 minute i nakon toga izdubite žličicom oštrih rubova. Izvadite toliko mesa da na luku ostane rub širok oko pola centimetra

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte