Gljive očistite i narežite na kockice (manje šampinjone možete ostaviti cijele). Papriku operite, očistite i narežite na kockice.
Rajčice ogulite, uklonite im sjemenke te ih narežite na kockice. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice brida 1 cm. Luk i češnjak oljuštite te nasjeckajte.
U loncu zagrijte žlicu masla, dodajte mljevenu papriku i pospite s malo brašna. Dobro začinite te miješajući ulijte vrući temeljac.
Dodajte krumpir i kim te ostavite da lagano ključa 20-ak min. 3. U tavi zagrijte preostalo maslo te pirjajte papriku i gljive 10-ak min.
Dodajte kockice rajčice i zakuhajte. Posolite i popaprite pa umiješajte u krumpir. Po potrebi još začinite.
Varivo razdijelite na tanjure, dodajte po žlicu kiselog vrhnja, pospite peršinom i poslužite.