priprema

  1. Operite paprike i posušite ih. Pržite ih na maslinovom ulju i pecite u pećnici dok se ne počnu stvarati mjehuri na kožici paprike.
  2. Zatim ih stavite u posudu i poklopite tako da se popare i otpuste kožicu koju zatim ogulite. Narežite papriku na trake. Oljuštite luk i češnjak.
  3. Narežite luk na osam komada, nasjeckajte češnjak. Očistite i operite mahune. Očistite gljive i narežite ih. Zagrijte ulje u tavici i pržite luk i češnjak.
  4. Dodajte gljive i popržite ih. Zatim dodajte mahune i paprike, posolite i popaprite i pirjajte kratko. Posolite kiselo vrhnje i dodajte mu kopar.
  5. Začinite limunovim sokom. Pržite sjemenke bundeve na tavici bez dodavanja ulja.
  6. Poslužite mješavinu povrća posutu sjemenkama bundeve s umakom s koprom i palentom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte