priprema

  1. Patlidžane narežite na ploške debljine otprilike 1 cm, posolite ih i pustite da odstoje 30-ak minuta da puste vodu.
  2. Potom ih operite, osušite papirnatim salvetama i s jedne strane namažite ih uljem. Namazanu stranu stavite na rešetku roštilja i na umjerenoj vatri pecite 5 minuta.
  3. Ploške i odozgo namažite uljem, okrenite i pecite i s druge strane. Sok od limuna izmiješajte sa solju, paprom, protisnutim češnjakom, timijanom i maslinovim uljem.
  4. Ostavite pečeni patlidžan da se ohladi. Zatim ga slažite u staklenku s poklopcem prelijevajući ga pripremljenom marinadom.
  5. Posudu zatvorite i ostavite neko vrijeme u hladnjaku. Pečene patlidžane poslužite uz prepečeni kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte