priprema

  1. Kvinoju ispirite u situ sve dok voda ne bude potpuno bistra. Kuhajte je 10 minuta. Operite i očistite špinat, natrgajte ga na komade.
  2. Kratko ga obarite u posoljenoj uzavreloj vodi, a zatim ohladite u ledenoj vodi, ocijedite i istisnite višak vode. Slanutak operite i ocijedite. Rajčice narežite.
  3. Kvinoju ocijedite. Umiješajte slanutak, rajčicu i špinat. U posudu nalijte 3 cm vode, na nju stavite sito s kvinojom i povrćem, pokrijte krpom i poklopcem pa zakuhajte vodu.
  4. Kuhajte kvinoju i povrće na pari na srednjoj vatri oko 10 do 12 minuta. Limetu operite, posušite i naribajte 1 žličicu korice. Zatim je prepolovite i iscijedite sok.
  5. Maslac otopite u posudi. Dodajte chili u prahu, koricu limete i 2 žlice soka limete. Začinite. Kvinoju stavite u posudu i umiješajte maslac s limetom.
  6. Po želji poslužite ukrašeno parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte