priprema

  1. Pomiješajte kvasac, 120 ml tople vode i prstohvat šećera pa ostavite da se zapjeni. Zamijesite to sa brašnom, žlicom ulja i sa ½ žličice soli, poklopite i ostavite na toplom da se diže oko 45 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Oljuštite 2 ljutike, nasjeckajte i pomiješajte sa 3 žlice koncentrata rajčice, 50 ml vode, žlicom ulja i sa 2 žličice origana.
  3. Tijesto razdijelite na 4 porcije, razvaljajte ga i stavite na namašćen lim. Premažite ga umakom, posolite, popaprite i pecite oko 15 minuta.
  4. Rikulu očistite, operite i otresite višak vode. Operite 12 mini rajčica i narežite ih na četvrtine. Raspodijelite rajčice, rikulu i masline na pečene pizze i pospite sa 80 g naribanog parmezana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte