priprema

  1. Oljuštite luk, narežite ga na kockice i popirjajte na žlici maslaca. Umiješajte meso pa ga pržite dok se ne počne razdvajati na manje grudice.
  2. Potom umiješajte malo soli, papra, origano, pelat, ocat, šećer i mljevenu papriku pa pustite da umak krčka 5 min. Skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju te je ocijedite.
  3. Operite bundevu, izvadite joj sjemenke pa meso narežite na tanke kriške. Potom ih pirjajte dio po dio na žlici maslaca oko 1 min i na kraju ih posolite.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na žlici maslaca popržite brašno.
  5. Metlicom polako umiješajte temeljac i mlijeko, kuhajte na tihoj vatri uz povremeno miješanje oko 3 min pa umak posolite i popaprite. Umiješajte i pustite da se u umaku rastopi 50 g ementalera.
  6. U 2-3 žlice umaka razmutite žumance pa to umiješajte u topli, ali više ne kipući umak.
  7. U namašćenu vatrostalnu posudu slažite redove tjestenine, bundeve i mesnog umaka, prelijte umakom bešamel i pospite preostalim ementalerom.
  8. Tako pripremljen složenac pecite u pećnici 20 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte