priprema

  1. Leću isperite hladnom vodom, stavite u lonac, prelijte hladnom vodom, dodajte malo soli pa kuhajte 30-35 minuta, dok se leća gotovo potpuno ne raskuha.
  2. Nakon što se ohladi, pomiješajte je sa sirom, začinite kurkumom i češnjakom, dodajte razmućena jaja, dobro promiješajte pa postupno dodajte brašno i krušne mrvice.
  3. Smjesu začinite paprom i posolite po želji. Kalup za nabujak premažite uljem i pospite krušnim mrvicama.
  4. Smjesu s lećom žlicom stavite u kalup, zagladite i pokapajte uljem. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  5. Pustite da se nabujak malo ohladi pa ga narežite na kriške. Poslužite s crnim kruhom i ukiseljenim povrćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte