priprema

  1. Operite tikvice i odrežite im mali ‘poklopac’. Donju polovicu malo izdubite žlicom. Prelijte rajčice kipućom vodom. Ogulite ih i raščetvorite, uklonite im koštice i narežite ih na kockice.
  2. Operite i protresite kadulju te nasjeckajte listiće. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca.
  3. Pomiješajte svježi sir i žumanca. Umiješajte kadulju, rajčice i ribani parmezan. Lagano pospite tikvice krušnim mrvicama, a preostale umiješajte u smjesu od sira.
  4. Zatim umiješajte i snijeg te začinite solju i paprom. Smjesom nadjenite tikvice. Pospite ih ribanom gaudom i stavite im poklopce. Poslažite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte