priprema

  1. Oguljen krumpir skuhajte u malo slane vode. Propasirajte ga i pomiješajte s vrhnjem.
  2. Rajčicama odrežite vrhove pa ih izdubite. Posolite i ostavite da se ocijede.
  3. Sir naribajte i pomiješajte s mljevenom paprikom i kimom. Time nadjenite rajčice i stavite u dobro nauljenu vatrostalnu posudu.
  4. Odvojite žumanca od bjelanaca pa u svaku rajčicu stavite po žumance.
  5. Bjelanca stucite s prstohvatom soli i kapi octa te dodajte pireu od krumpira.
  6. Tu smjesu rasporedite oko rajčica, a gore stavite komadiće maslaca. 
  7. Pecite 20 minuta na srednjoj temperaturi. Poslužite sa salatom od pečenih paprika.

Kjufte su loptice od mesa pečene na roštilju i poslužene sa senfom

Uz rakiju mastiku tradicionalno se jede dinja, ali i hladna salata-juha od krastavaca i jogurta – tarator

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte