Priprema

  1. U tavu stavite malo ulja i glavicu luka nasjeckanu na sitne kockice. Popržite luk da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
  2. Njoke kuhajte u vrućoj posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Zatim ih procijedite i ostavite na toplom. Po želji ih prepecite na malo maslaca.
  3. Svježe šampinjone očistite, narežite na manje komadiće i isperite ih pod vodom. U slučaju da koristite smrznute šampinjone, možete ih izravno iz škrinje staviti na luk koji ste prethodno popržili na ulju.
  4. Kad ste dodali šampinjone, dodajte sol i papar. Zatim dodajte malo peršina i sitno nasjeckanog češnjaka prema želji.
  5. Zalijte vrhnjem za kuhanje i pospite naribanim sirom. Ostavite nekoliko minuta na vatri da se sastojci povežu, a zatim prelijte preko kuhanih njoka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte