priprema

  1. Tikvice kuhajte u posoljenoj uzavreloj vodi 10 minuta. Velike rajčice prelijte vrućom vodom pa ih ogulite. Narežite rajčicu i luk na komadiće.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvicama odrežite kapicu, izdubite središnji dio koji narežite nasitno.
  3. Izdubljenu tikvicu stavite u posudu u koju dodajte sir, jaje i začin. Na ulju prepržite sitno narezani luk, dodajte narezane rajčice pa pirjajte 10 minuta.
  4. Tikvice punite smjesom sa sirom, na nju stavite pirjanu rajčicu s lukom, na vrh stavite po tri mini rajčice, pokapajte uljem.
  5. Sve to poklopite kapicom tikvice i pecite oko 45 minuta. Pred kraj pečenja maknite poklopac tikvice, naribajte parmezan po rajčicama i zapecite do kraja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte