priprema

  1. Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa dodajte rotkvice. Smanjite jačinu vatre pa rotkvice polako pirjajte 4-5 minuta uz povremeno protresanje. Nakon toga ih stavite na toplo mjesto.
  2. Razdvojite 2 jaja pa 2 bjelanca stavite na stranu. Preostala jaja i žumanca stucite zajedno sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom. U bjelanca dodajte sol pa ih stucite u čvrsti snijeg, koji zatim umiješajte u smjesu s jajima i začinite biljem.
  3. Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj tavi, u koju zatim ulijte jedan dio tijesta. Pecite tijesto 3-4 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite i pecite još 1-2 minute. Na isti način pripremite sve omlete.
  4. Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa ga premažite po jednoj polovini omleta i pospite rotkvicama. Drugu polovicu omleta presavijte preko toga. Stavite omlete na tanjure, pospite ih preostalim rotkvicama i peršinom te poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte