PRIPREMA

  1. Pomiješajte brašno, jaja, mlijeko i ½ žlicice soli u glatku smjesu. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Operite i posušite blitvu te je narežite na trake.
  2. Kuhajte u malo posoljene i popaprene vode u poklopljenom loncu 8-10 minuta. Oljuštite češnjak, nasjeckajte i dodajte. Začinite sokom od limuna, solju i paprom.
  3. Ostavite povrće na toplome mjestu. Operite i protresite začinsko bilje. Nasjeckajte vlasac. Nasjeckajte origano te zajedno s vlascem umiješajte u smjesu od jaja.
  4. U teflonskoj tavi ugrijte malo maslaca te za omlet stavite oko 5 žlica smjese od jaja. Ostavite na vatri oko 3 minute.
  5. Na sredinu stavite po 1 žlicu blitve i kiselog vrhnja pa preklopite. Stavite po dva omleta na jedan tanjur. Po želji ukrasite začinskim biljem i pospite čilijem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte