PRIPREMA

  1. Pomiješajte brašno, jaja, mlijeko i ½ žlicice soli u glatku smjesu. Ostavite da odstoji
    oko 15 minuta.
  2. Operite i posušite blitvu te je narežite na trake. Kuhajte u malo posoljene i popaprene vode u poklopljenom loncu 8-10 minuta. Oljuštite češnjak, nasjeckajte i dodajte. Začinite sokom od limuna, solju i paprom. Ostavite povrće na toplome mjestu.
  3. Operite i protresite začinsko bilje. Nasjeckajte vlasac. Nasjeckajte krbuljicu te
    zajedno s vlascem umiješajte u smjesu od jaja.
  4. U teflonskoj tavi ugrijte malo maslaca te za omlet stavite oko 5 žlica smjese od
    jaja. Ostavite na vatri oko 3 minute. Na sredinu stavite po 1 žlicu blitve i kiselog vrhnja pa preklopite.
  5. Stavite po dva omleta na jedan tanjur. Po želji ukrasite začinskim biljem.

 

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte