priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Rajčice ogulite i narežite na kockice.
  2. Zagrijte u tavi žlicu ulja, pirjajte polovinu luka i češnjaka dok ne postanu staklasti te dodajte 2/3 rajčica. Kratko pirjajte pa posolite, popaprite i malo zašećerite.
  3. Usitnite štapnim mikserom i ostavite na toplome. Patlidžan operite i očistite.
  4. Od središnjeg dijela ploda po dužini odrežite 8 tankih ploški, posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta.
  5. Ostatak patlidžana narežite na kockice, a tikvicu operite, očistite i također narežite na kockice. Zagrijte 2 žlice ulja.
  6. Propirjajte ostatak luka i češnjaka, dodajte povrće (tikvicu, patlidžan i rajčice) narezano na kockice, posolite, popaprite i začinite žlicom timijana.
  7. Ploške patlidžana posušite ubrusom te ih na ostatku ulja pržite sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju.
  8. Šalice za čaj s unutarnje strane obložite s po 2 ploške patlidžana, napunite s malo pirjanog povrća te pokrijte ostatkom patlidžana.
  9. Tako pripremljene patlidžane stavite na tanjure i dodajte im umak od rajčice. Uz njih poslužite francuski kruh ili rižu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte