priprema

  1. Očistite gljive, prerežite ih ili raščetvorite. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na kockice. Očistite poriluk te ga narežite na kolute.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Popržite gljive na 1 žlici ulja pa izvadite. Dodajte preostalo ulje pa popržite luk, češnjak i poriluk.
  3. Pospite brašnom i dodajte vino. Zakuhajte, malo reducirajte, ulijte 100 ml vrhnja, zakuhajte da se zgusne, a zatim dodajte gljive, parmezan i vlasac te začinite.
  4. Po dva lista filo tijesta stavite jedan na drugi pa na sredinu stavite nadjev od gljiva. Premažite rubove vodom, podignite ih, zavrtite i pritisnite tako da paketići budu dobro zatvoreni. Stavite na papir za pečenje.
  5. Pomiješajte žumance s preostalim vrhnjem, time premažite tijesto pa pecite oko 20 minuta do zlatnožute boje. Odličan je prilog umak od vrhnja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte