priprema

  1. Umutite jaje, dodajte prstohvat soli i mlijeko. Zatim dodajte brašno tako da dobijete gustu smjesu. Snažno miješajte pjenjačom tako da razbijete sve grudice.
  2. Jednoličnu smjesu zalijte mineralnom vodom dok ne dobijete smjesu poput tekućeg jogurta. Pecite palačinke uz dodavanje pola žličice ulja za svaku palačinku.
  3. Za nadjev pomiješajte otopljeni špinat, svježi sir i goudu pa posolite i popaprite. Smjesom punite palačinke koje položite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na maslacu pržite 1 žlicu brašna, zalijte s mlijekom, posolite, naribajte muškatni oraščić te konstantno miješajte.
  5. Dodajte parmezan. Bešamelom zalijte pripremljene palačinke. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta, odnosno dok se lagano ne zarumene. Poslužite dok je toplo.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte