priprema

  1. U lonac ulijte vodu te dodajte sol i nekoliko kapi maslinova ulja. Kad voda proključa, malo-pomalo dodajte palentu, uz stalno miješanje. Po želji možete dodati i origano.
  2. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne, skinite s vatre i još vruće prelijte u kalup za pizzu (ili pitu).
  3. U drugoj posudi ponovno zakuhajte vodu i ubacite mahune i mrkvu narezanu na prutiće. Operite mini rajčice i po želji ih prerežite.
  4. Mahune blanširajte dvije-tri minute (važno je da se ne prekuhaju, nego da ostanu hrskave), a potom ih izvadite i nastavite još neko vrijeme kuhati mrkvu.
  5. Povrće procijedite, začinite maslinovim uljem i limunom (ili jabučnim octom). Na podlogu od palente posložite povrće i zapecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva. Ukrasite feta sirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte