priprema

  1. Operite mahune, posušite ih i uklonite tvrde krajeve. Pomiješajte u posudi med i senf, potom u to umiješajte majonezu i sojin umak te začinite solju i paprom. Stavite u hladnjak.
  2. Pomiješajte brašna i sol. Polako umiješajte soda vodu i nekoliko kockica leda. Tijesto ne mora biti sasvim glatko (ne morate predugo i presnažno mijesiti).
  3. U loncu ugrijte ulje (temperatura mora biti najmanje 190 °C). Uvaljajte mahune u tijesto pa stavite u zagrijano ulje.
  4. Postupno ih ispržite u ulju – nemojte stavljati puno mahuna odjednom jer će se ohladiti ulje pa se povrće neće moći dobro panirati.
  5. Pržite mahune maksimalno 2 minute. Potom ih izvadite iz ulja te ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijede. Poslužite ih s umakom.

Prženo povrće možete staviti u toplu pećnicu s lagano otvorenim vratima kako bi ostalo hrskavo. Mahune pripremljene na ovaj način možete poslužiti s različitim umacima, a dobre su i kao prilog pečenoj ili prženoj ribi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte