priprema

  1. U povrtnom temeljcu pripremite instant kus-kus. Operite, očistite i po dužini razrežite patlidžane. Polovice patlidžana izdubite, ali ostavite 1 cm mesa uz rub.
  2. Posolite unutrašnjost patlidžana. Očistite, operite i na kolutove narežite mladi luk. Oljuštite 1 luk i 1 režanj češnjaka te očistite i operite crvenu i žutu papriku i mrkvu.
  3. Luk, češnjak, papriku i meso patlidžana narežite na kockice. Popržite luk i češnjak na 1 žlici maslinova ulja da postanu staklasti.
  4. U tavicu dodajte meso patlidžana, mrkvu papriku i mladi luk te pirjajte 3 minute. Umiješajte kus-kus. Sve pirjajte još 2 minute.
  5. Začinite solju, paprom i sa 2 žlice sjeckanog timijana. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Posušite patlidžane  papirnatim ubrusom i napunite pripremljenom smjesom povrća i kus-kusa.
  7. Pospite patlidžane sa 80 g ribanog parmezana i pecite u pećnici 30 minuta. Uz patlidžane poslužite umak od rajčice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte