Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Operite bundevu, uklonite sjemenke pa je narežite na tanke ploške.
Operite limun vrućom vodom, posušite, naribajte koru pa istisnite sok. Pomiješajte sok s 1 žličicom soli i ½ žličice papra.
Premažite bundevu sokom od limuna na limu obloženom aluminijskom folijom, a zatim pecite 20 minuta.
Ugrijte temeljac. Zgnječite šafran te pomiješajte s temeljcem. Stavite kus-kus u posudu, pomiješajte s temeljcem, poklopite i ostavite da odstoji oko 5 minuta.
Raščetvorite gljive, narežite celer na komade, a mrkvu na prutiće. Nasjeckajte luk. Nasjeckajte listiće peršina i timijana.
Staklasto propirjajte luk na ulju. Potom dodajte i popržite celer. Nakon 2 minute dodajte mrkvu, a nakon još 3 minute gljive.
Nakon oko 4 minute umiješajte kuskus. Zatim umiješajte majčinu dušicu i koru od limuna te začinite.
Poslužite na tome bundevu, pospite peršinom te ukrasite po želji.