priprema

  1. Očistite mrkvu i narežite je na kolutove. Oljuštite luk, narežite ga na kockice i pržite na ulju dok se ne zažuti. Dodajte začine i još kratko pržite.
  2. Luku dodajte mrkvu i grožđice, a zatim i koricu naranče. Podlijte s malo vode, posolite, popaprite i krčkajte dok se mrkva ne skuha al dente.
  3. Pred kraj pirjanja dodajte grašak i nasjeckani mladi luk. Maknite tavicu s vatre i ostavite da se malo ohladi. Razvaljajte lisnato tijesto i pospite ga krušnim mrvicama.
  4. Raširite po tijestu pirjano povrće i po njemu raspodijelite komadiće maslaca. Zamotajte tijesto i prebacite ga u lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite pitu na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite s jogurtom u koji ste umiješali vlasac i malo posolili.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte