priprema

  1. Umijesite glatko tijesto od brašna, soli, maslaca narezanog na komadiće, jednog jaja i 20 ml vrhnja, omotajte ga prozirnom folijom i držite u hladnjaku 30 min.
  2. Za to vrijeme mrkve ogulite, operite, narežite na ploške i blanširajte 3 min u posoljenoj vodi. Isperite ih i dobro ocijedite.
  3. Pjenjačom ili mikserom izmiješajte sir, preostalo vrhnje, crème fraîche, preostala 4 jaja pa smjesu posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Ohlađeno tijesto okruglo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, stavite ga u namašćeni okrugli kalup (lim ili keramičku plitku posudu, ø 24 cm) pa ga prstima pritisnite uz rub da bude malo povišen i izbockajte vilicom.
  5. Na tijesto rasporedite dio mrkve, malo sira, ostatak mrkve i ostatak sira, pospite timijanom pa pecite 40 min. Nakon 20 min pokrijte quiche folijom da ne potamni.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte