PRIPREMA

  1. Očistite artičoke pa ih stavite u zdjelu s ledenom vodom (možete ubaciti i kockice leda) u koju ste dodali limunov sok i ploške (to će spriječiti da artičoci potamne).
  2. Ljutiku ili luk te češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. U srednje veliku loncu zagrijte ulje te na njemu 3-4 minute propirjajte luk.
  3. Kad postane staklast, dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte i ocijeđene artičoke (veće narežite popola ili na četvrtine) pa pirjajte dok ne dobiju boju.
  4. Posolite i popaprite te dodajte lovor i majčinu dušicu. Pirjajte još koju minutu, a potom ulijte vino i temeljac.
  5. Lonac poklopite i pustite da mješavina počne lagano krčati. Kuhajte dok artičoci ne omekšaju.
  6. Zatim maknite s vatre i ostavite da se ohlade u tekućini u kojoj su se kuhali. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte