priprema

  1. U kori skuhajte 200 g krumpira, onda ga ogulite i kad se malo ohladi, protisnite ga. Potom ga umijesite u tijesto sa 20 g svježeg kvasca, 150 g brašna, jajem, žlicom maslaca, solju i muškatnim oraščićem.
  2. Namočite u dosta vode 10 g suhih vrganja. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće, a 2 glavice luka nasjeckajte.
  3. Očistite šampinjone pa ih, kao i omekšale vrganje, nasjeckajte te popržite na žlici maslaca. Izgrabite ih, a na toj masnoći 5 min pirjajte poriluk i luk pa i njih posolite i popaprite.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Tijesto razvaljajte i stavite u viši valoviti kalup (pravokutan) pa ga pecite 10 min.
  5. Dobro izmiješajte 200 g svježeg sira, 100 ml mlijeka, 3 jaja, 2 žlice nasjeckanog peršina te sol i papar. Na tijesto rasporedite poriluk, gljive i sir s jajima te pecite 30 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte