priprema

  1. Od navedenih sastojaka brzo zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode), omotajte ga folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
  2. Za nadjev najprije operite rajčice, ocijedite ih i prerežite. Bosiljak i rikulu operite, protresite te grubo usitnite.
  3. Vrhnje pomiješajte s jajima i ementalerom te začinite solju, paprom i sokom od limuna. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Namastite kalup za pitu (promjera 26 cm). Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini tako da bude malo veće od kalupa. Potom obložite kalup tijestom.
  5. Ulijte mješavinu s jajima, stavite na to bosiljak i rikulu te lagano promiješajte. Ovčji sir ocijedite, razmrvite pa stavite na pitu. Poslažite rajčice pa ih lagano utisnite.
  6. Pecite u pećnici oko 50 minuta do zlatnožute boje. Poslužite mlako ili ohlađeno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte