priprema

  1. U brašno dodajte sol, ulje, ocat, vodu i mijesite tijesto oko 15 minuta. Tijesto podijelite na onoliko dijelova koliko kora želite. Svaki dio premijesite, stavite na dasku posutu brašnom , premažite s malo ulja i ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta.
  2. Komade tijesta razvaljajte na 2-3 mm debljine i ostavite sa strane.
    Kore premažite uljem, na to stavite zgnječeni češnjak, izbodite vilicom na nekoliko mjesta, stavite nadjev i pospite orasima.
  3. Tako uvijte sve kore, premažite mješavinom ulja i vode te stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta pa smanjite na 180 stupnjeva i nastavite peći još 20-ak minuta.
  4. Pečenu pitu izvadite pećnice, poprskajte s malo vode, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
  5. Za nadjev na ulju propirjajte nasjeckan luk, dodajte naribanu mrkvu, pirjane gljive (pirjane s temeljcem), kuhani grah i začine. Miješajući, sve pržite 2-3 minute, dodajte peršin i ostavite da se ohladi. Dodajte senf i promiješajte.

Savjet

Poslije 10 minuta pečenja pitu premažite mješavinom ulja i vode.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte