priprema

  1. Sve sastojke za tijesto stavite u posudu te ih brzo zamijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na sat vremena.
  2. Rajčice operite i prerežite (po želji). Vrhnje pomiješajte sa svježim kozjim sirom, naribanim sirom i jajima.
  3. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem, senfom i limunovom korom. Rikulu operite, protresite, nasjeckajte i umiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Tijesto natanko izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini tako da bude nešto veće od kalupa za pitu (promjera 24 cm). Obložite kalup tijestom.
  5. Ulijte vrhnje s jajima, stavite u to rajčice pa pecite 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi i po želji ukrasite rikulom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte