priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Celer očistite i narežite na kockice veličine 1 cm. U vatrostalnoj tavi zagrijte ulje pa popržite celer.
  2. Dodajte češnjak i pržite oko 10 minuta. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca stucite sa solju u čvrst snijeg.
  3. Pomiješajte žumanca i sir te začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i sokom od limuna. Umiješajte snijeg. Peršin operite, nasjeckajte i umiješajte u sir.
  4. Stavite u tavu, pomiješajte s celerom pa pecite 20 minuta u pećnici. Krastavac operite, narežite na ploške, poslužite na tanjurima i posolite.
  5. Pitu prebacite na pladanj te narežite na komade. Poslužite na krastavcima te ukrasite peršinom i bosiljkom (po želji).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte