priprema

  1. Zamijesite bjelance, prstohvat soli, kockice maslaca, žumance i ocat. Omotajte tijesto prozirnom folijom te ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  2. Oljuštite ljutiku i češnjak. Prerežite ljutiku po dužini ili raščetvorite, a češnjak nasjeckajte. Operite, potresite te nasitno nasjeckajte začinsko bilje.
  3. Propirjajte staklasto ljutiku i češnjak na ulju. Maknite tavu sa štednjaka, umiješajte začinsko bilje te ostavite da se smjesa malo ohladi.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za pitu (promjera 26 cm), obložite tijestom te izvucite rub oko 3 cm.
  5. Probodite više puta tijesto. Stavite na tijesto papir za pečenje i suhe orašaste plodove te pecite oko 20 minuta.
  6. Odvojite bjelance od žumanca od jednog jaja. Pomiješajte žumance, 3 jaja i ricottu. Umiješajte smjesu s ljutikom te začinite. Stucite 2 bjelanca u snijeg te umiješajte.
  7. Otklonite papir i orašaste plodove, po tijestu raspodijelite smjesu sa sirom te pecite 30-35 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte