Priprema

  1. Pripremite tijesto na klasičan način, tj. pomiješajte prvo brašno i maslac, a kad se sastojci dobro prožmu, dodajte i žumanca.
  2. Sve dobro izmiješajte, tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata.
  3. U međuvremenu napravite nadjev – u posudi rastopite maslac, dodajte maslinovo ulje te nasitno nasjeckan luk pa sve pirjajte dok luk ne omekša.
  4. U posebnoj posudi izmiješajte vrhnje, jaja, muškatni oraščić, sol i papar.
  5. Kad se tijesto dovoljno ohladi, razvaljajte ga na debljinu od oko 1 cm i pecite na 200 stupljeva oko pola sata.
  6. Potom na tijesto izlijte pirjani luk i mješavinu vrhnja, jaja i začina pa pecite još 20-ak minuta na 160 stupnjeva.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte