Priprema

  1. Izmiješajte ricottu, jaja, mlijeko i parmezan pa smjesu posolite. Za pesto operite i prosušite bosiljak te mu otrgajte listiće.
  2. Miksajte češnjak, 2/3 listića bosiljka, pinjole i ulje dok ne dobijete fini, gusti pire. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte u kvadratni oblik, položite ga u lim obložen papirom za pečenje te oblikujte povišen rub.
  4. Tijesto prvo premažite sa 2/3 pesta, a zatim ricottom.Mini rajčice operite, prepolovite i pomiješajte s ostatkom pesta.
  5. Začinite solju, paprom i sokom od limuna, poslažite na sir i pecite u pećnici 35 minuta. Ukrasite ostatkom bosiljka i pecite još 5 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte