priprema

  1. Sastojke za tijesto zamijesite s 3 žlice hladne vode, oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Ricottu i jaje pomiješajte, a potom umiješajte parmezan. Začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  3. Rajčice operite i prerežite, odnosno narežite na deblje ploške. Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini.
  4. Kalup za pitu premazan maslacem (10 x 30 cm) obložite tijestom pa izvucite rubove. Premažite smjesom od ricotte, nadjenite rajčicama i začinite.
  5. Pospite timijanom, nakapajte maslinovim uljem i pecite oko 25 minuta. Potom izvadite pitu te po želji ukrasite rikulom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte