priprema

  1. Razmrvljeni kvasac otopite u 125 ml mlake vode pa ga ostavite 15-ak min da se digne.
  2. Potom ga pomiješajte s brašnom, uljem i žličicom soli, umijesite tijesto te ga pokrijte i ostavite da se diže 40 min na toplom.
  3. Četiri rajčice stavite na stranu , a ostale ogulite i narežite na kockice. Oljuštite ljutiku i češnjak, nasjeckajte ih i propirjajte na 1 žlici ulja.
  4. Dodajte kockice rajčice i koncentrat pa pirjajte umak 15-ak min. Začinite ga solju, paprom i origanom. Sačuvane rajčice i mozzarellu narežite na ploške.
  5. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dignuto tijesto kratko premijesite, razvaljajte u krug (ø 24 cm), stavite na namašćeni lim, premažite umakom od rajčice te prekrijte ploškama rajčice i mozzarelle.
  6. Pizzu pospite bosiljkom, pokapajte drugom žlicom ulja te pecite otprilike 25 min u zagrijanoj pećnici.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte