priprema

  1. U lonac ulijte litru vode, posolite ju i pričekajte dok zakipi.
  2. Skinite s vatre i lagano umiješajte palentu, vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko 5 minuta ili dok se palenta ne počne odvajati od lonca i postane čvrsta.
  3. Dodajte malo papra te umiješajte i 2 žlice maslaca i parmezan. Rasporedite smjesu u kalup za pizzu te odtavite da se malo ohladi.
  4. Napravite umak za pizzu i njime premažite palentu kad se ohladi i stvrdne.
  5. Na umak stavite i ostale sastojke za nadjev (osim rikule) i pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva.
  6. Izvadite pizzu, stavite na nju i rikulu te prije rezanja pričekajte još koju minutu kako bi se palenta ponovno malo stvrdnula.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte