priprema

  1. U posudici pomiješajte kvasac, šećer i 150 ml mlake vode. Stavite brašno u zdjelu te na sredini napravite udubljenje.
  2. Ulijte kvasac, pomiješajte s malo brašna s ruba, prekrijte kuhinjskom krpom pa stavite na 15 minuta na toplo mjesto da se diže.
  3. Dodajte 1 žličicu soli, ulje i još 150 ml mlake vode. Sve zamijesite u elastično tijesto. Ostavite prekriveno da se diže još 45 minuta. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
  4. Operite papriku, prerežite, očistite i narežite na kockice. Oljuštite luk i češnjak, narežite luk na kockice, a češnjak na prutiće. Usitnite artičoke.
  5. Izvaljajte tijesto u oblik pravokutnika (4 komada) te premažite umakom. Nadjenite paprikom, češnjakom, lukom, artičokama, kaparima i maslinama.
  6. Začinite solju, paprom i origanom. Po dvije pizze stavite na namašćene limove te svaku pecite oko 15 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte