priprema

  1. Brašno pomiješajte sa 7 grama soli. Kvasac i prstohvat šećera rastopite u 250 ml mlake vode. Ostavite 5 minuta na toplom dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
  2. Pomiješajte s brašnom pa dodajte ulje. Zamijesite tijesto i stavite ga u posudu posutu brašnom. Poklopite i stavite da se na toplome mjestu diže oko sat vremena.
  3. Mozzarellu narežite na prutiće. Rajčice operite, posušite i prerežite. Bosiljak operite i natrgajte listiće. Tijesto razdijelite na 4 komada.
  4. Razvucite ih pa pecite s jedne strane na nauljenoj rešetki (ne direktno iznad žara) 3 minute. U međuvremenu pecite rajčice oko 5 minuta u posudi za roštilj.
  5. Tijesto okrenite, premažite pečenu stranu umakom od rajčica, posolite i popaprite. Po tome raspodijelite mozzarellu, mini rajčice i bosiljak.
  6. Pizze pecite još 3-4 minute, najbolje na roštilju s poklopcem. Po želji na kraju pospite grubim paprom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte