priprema

  1. Propirjajte nasjeckani režanj češnjaka na 2 žlice ulja, dodajte rajčice narezane na kockice i žlicu timijana, ostavite da vrijucka oko 4 minute pa umak posolite i popaprite.
  2. Narežite na ploške kugle mozzarelle, razmrvite gorgonzolu, a 4 smokve razrežite na četvrtine. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  3. Podijelite na dva dijela 400 g gotovog tijesta za pizzu, razvaljajte ih u tanke krugove, premjestite na limove obložene papirom za pečenje pa svaki premažite s malo ulja.
  4. Pizze premažite s po 3 žlice umaka od rajčica pa gore rasporedite sir i sjeckane lješnjake.
  5. Stavite pizze u pećnicu i pecite ih 15-ak min, s tim da 5 minuta prije kraja pečenja dodate i smokve. Prije posluživanja po pizzama rasporedite opranu salatu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte