priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Krumpire dobro operite i očetkajte pa ih posušite papirnatim ubrusima.
  2. Nauljite ih i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite otprilike 1 sat, odnosno dok dovoljno ne omekšaju da ih možete lako probosti nožem.
  3. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade, a za to vrijeme pojačajte temperaturu pećnice na 220 stupnjeva.
  4. Krumpire prerežite popola. Izdubite ih pazeći da ne probijete koru; neka ostane oko 1 cm širok rub.
  5. Izdubljeni krupir stavite u zdjelu te posolite i popaprite. Dodajte razmućeno vrhnje i sir te nasjeckani mladi luk.
  6. Time nadjenite izdubljene polovice pa ih vratite u pećnicu i zapecite još 15 do 20 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte