priprema

  1. Operite buču pa je s korom grubo naribajte. Ocijedite kukuruz. Zamijesite buču s brašnom, žumancima, kukuruzom i pahuljicama.
  2. Smjesu začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Oljuštite i nasjeckajte ljutiku.
  3. Popržite sjemenke u tavi bez dodavanja masnoće, ostavite da se malo ohlade pa ih nasjeckajte.
  4. Razmutite ulje od buče i repice s temeljcem, octom, senfom, ljutikom i sjemenkama te začinite solju i paprom.
  5. Operite matovilac, očistite i protresite. Pomiješajte s preljevom te stavite u zdjelice. Ugrijte maslinovo ulje u teflonskoj tavi.
  6. Oblikujte popečke od smjese s bučom pa ispržite na ulju do zlatnožute boje s obje strane. Ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
  7. Poslužite popečke sa salatom od matovilca dok su još topli.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte