priprema

  1. Za kompot ogulite jabuke i kruške, uklonite im koštice te ih narežite. Pripremljeno voće stavite u lonac pa ga pomiješajte sa solju i šećerom.
  2. Zatim ga zakuhajte te miješajući kuhajte dok ne omekša. Potom ulijte ocat i zakuhajte. Lonac maknite sa štednjaka i ostavite sa strane dok se kompot ne ohladi.
  3. Luk oljuštite i naribajte ili nasitno nasjeckajte. Krumpir ogulite, operite i naribajte. Pomiješajte krumpir, jaja, brašno i sol.
  4. Po žlicu masla zagrijavajte u tavi sa neprijanjajućim dnom i ispržite popečke od krumpira s obiju strana, da postanu hrskavi.
  5. Zatim popečke posložite na tanjure te ih poslužite zajedno s voćnim kompotom. Na kraju jelo možete ukrasiti listićima svježe metvice.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte