priprema

  1. Mladi luk operite, očistite i narežite na kolutiće. Posebno izmiješajte grčki jogurt, i žlicu soka od limuna pa umak posolite i popaprite po želji.
  2. Dodajte mladi luk, pokrijte folijom i stavite u hladnjak. Matovilac ili rikolu očistite, oplahnite i posušite.
  3. Zatim izmiješajte žlicu soka od limuna, sol, papar i žlicu ulja pa to izmiješajte s pripremljenom salatom. Luk oljuštite i nasjeckajte.
  4. Krumpir ogulite i naribajte te izmiješajte s usitnjenim lukom. Uklonite sok koji se iscijedio iz krumpira i luka pa umiješajte jaje, brašno i vlasac te jako posolite i popaprite.
  5. Zagrijte 2 žlice maslinova ulja. Žlicom odvajajte žličnjake od krumpira (stavljajte po 2 odjednom u tavu), sploštite ih i pržite dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  6. Izvadite ih na kuhinjski ubrus da se ocijede. Poslužite ih sa salatom i hladnim umakom od jogurta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte