priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prerežite rajčice, a preostalo povrće narežite na komade. Operite ružmarin.
  2. Sve, osim rajčica, pomiješajte sa 6 žlica ulja, solju i paprom u kalupu za pečenje. Pecite uz okretanje 40-45 minuta.
  3. Pomiješajte 150 ml temeljca, rakiju od anisa, šećer i sok od limuna. Nakon 15 minuta pečenja dodajte povrću 75 ml te mješavine i mini rajčice.
  4. Zakuhajte 850 ml temeljca, uspite krupicu uz miješanje te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Umiješajte parmezan i 2 žlice ulja.
  5. Narežite sušene rajčice na trake, zajedno s 3 žlice ulja od rajčica umiješajte nakon 35 minuta pečenja u povrće, ulijte preostali temeljac pa začinite.
  6. Narežite sir na kockice, raspodijelite po tome pa zapecite na grillu. Poslužite s palentom.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte