priprema

  1. Operite krumpir i kuhajte ga u kori dok ne omekša. U drugoj zdjeli izmrvite kvasac i dodajte malo povrtnog temeljca.
  2. Dodajte šećer i malo brašna, promiješajte i ostavite na toplome mjestu da se diže.
  3. Ohlađeni krumpir ogulite i zgnječite, dodajte mu jaja, začinsko bilje, kiselo vrhnje, brašno, 1-2 žličice soli, papar, smjesu od kvasca i povrtni temeljac.
  4. Umijesite glatko tijesto i pustite da odstoji. Mješavinu povrća kuhajte kratko u slanoj vodi. Procijedite povrće i pustite da se ohladi.
  5. Izrežite slaninu i sir na komadiće. Dodajte slaninu i sir te povrće u tijesto i lagano promiješajte.
  6. Maslacem premažite kalup i pospite brašnom. Istresite tijesto u kalup i pecite ga 5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
  7. Zatim smanjite temperaturu na  160 stupnjeva i pecite 45 minuta do zlatnosmeđe boje.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte