priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite celer i krumpir. Operite jabuke, prerežite ih popola i odstranite im koštice.
  2. Krumpir, celer i jabuke narežite na ploščice, posolite ih te ih poput crijepa naizmjenično slažite u namašćenu vatrostalnu zdjelu.
  3. Izmiješajte mlijeko, jaje i vrhnje, posolite ih i popaprite. Smjesom prelijte krumpir, celer i jabuke. Složenac pecite u pećnici otprilike 25 min.
  4. Kruhu odrežite koru pa ga narežite na sitne kockice koje ćete pokapati sojinim umakom i prepržiti na vrućem maslacu.
  5. Pospite složenac prženim kockicama kruha pa ga pecite još 10-15 min. Ako primijetite da je odozgo previše potamnio, možete ga prekriti aluminijskom folijom.
  6. Gotov složenac pospite parmezanom i poslužite dok je još vruć, ukrašen svježim ružmarinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte