priprema

  1. Operite tikvice, posušite kuhinjskim papirom te ogulite nožićem za guljenje tako da dobijete spirale. Odrežite na svakoj poklopac kod peteljke, a potom ih izdubite.
  2. Donji dio vodoravno prerežite kako bi tikvice uspravno stajale pa ih stavite u namašćeni kalup za složenac. Stavite poklopce pokraj.
  3. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Operite rajčice, očistite ih i narežite na kockice. Usitnite i izdubljene dijelove tikvice. Fino naribajte parmezan.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ugrijte u tavi 2 žlice maslinova ulja te popržite luk, češnjak i tikvice. Dodajte kockice rajčica i parmezan.
  5. Smjesu posolite i popaprite pa nadjenite tikvice. Sve nakapajte s 4 žlice maslinova ulja te pecite oko 20 minuta. Izvadite, stavite poklopce na tikvice te poslužite.
  6. Odličan prilog je riža.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte