priprema

  1. Za tijesto: Na radnu površinu prosijte brašno i prašak za pecivo. U sredini napravite udubinu pa dodajte sol, sir, mlijeko i ulje.
  2. Umijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte još mlijeka ili brašna). Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko sat vremena.
  3. Za nadjev: Operite i očistite mahune. Blanširajte ih u slanoj vodi oko sat vremena pa ocijedite.
  4. Izmiksajte sir s vrhnjem, jajima i začinskim biljem. Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Kalup za quiche premažite uljem. Na pobrašnjenoj površini još jednom premijesite tijesto pa razvaljajte na veličinu kalupa.
  6. Prebacite ga u kalup te napravite povišeni rub. Po tijestu poslažite mahune, prelijte mješavinom od sira i pecite oko 50 minuta, dok ne postane zlatnosmeđe.
  7. Po želji, poslužite uz hrskavo pečenu slaninu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte