priprema

  1. Umijesite glatko tijesto od brašna, jaja, maslaca, ½ žličice soli i 2 žlice vode. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  2. Poriluk očistite, operite i narežite na kružiće debele 1 cm. U tavici zagrijte maslac pa pirjajte poriluk 2 do 3 minute uz stalno miješanje.
  3. Zalijte povrtnim temeljcem i vinom pa kuhajte na srednje jakoj vatri uz miješanje dok tekućina ne ispari. Zagrijte pećnicu na 220 °C (ili na 200 °C ako je na vrući zrak).
  4. Prhko tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga stavite u namašćeni kalup (Ø 26 cm), tako da ostane oko 3 cm ruba.
  5. Ravnomjerno nadjenite smjesom od poriluka. Pomiješajte jaja s kiselim vrhnjem i parmezanom, posolite, popaprite, začinite muškatnim oraščićem i kimom. Prelijte povrće i pecite ga u pećnici oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte